Inspiratie & entertainment

Verander water in bier

Wil je verder gaan dan een brouwstartpakket met alleen mout extract, en wil je je eigen mout schroten, maischen, filteren en koken? Dan is het aan te raden om je eerst te verdiepen in het brouwproces. Het brouwproces is relatief simpel maar sommige stappen luisteren heel nauw. Om een lekker bier te brouwen is het daarom handig om wat brouwliteratuur aan te schaffen. Op internet is een boel te vinden, maar het is toch fijn om de nodige informatie gestructureerd bij elkaar te hebben. Wij raden dan ook aan om het boek ‘Verander water in bier’ van Adrie Otte aan te schaffen. Dit is ‘the holy grail’ van de Nederlandstalige brouwboeken en het geeft je brouwproces een enorme boost.

Leven in de brouwerij

Weet je niet of je al toe bent aan het brouwen, maar zou je er wel wat meer over willen weten in een ontspannen sfeer? Kijk dan de serie ‘Leven in de Brouwerij’. Hierbij neemt Bierliefhebber Patrick Stoof vriend Kasper van Kooten mee in zijn zoektocht naar het perfecte biertje.

https://www.npostart.nl/leven-in-de-brouwerij/AT_2045906

2doc: Ons Bier

Of wil je zien hoe bierbrouwers Russ en Johan na 20 jaar brouwen de strijd aan gaan om hun ambachtelijk biermerk Huttenkloas te vernieuwen om de concurrentie van de hippe biermerken uit de randstad aan te kunnen?

https://www.npostart.nl/2doc/13-04-2020/KN_1713512

Amateurbrouw videos

Of wil je zien hoe de thuisbrouwen zijn bier brouwt. Volg dan de serie van BrouwTV op het onderstaande youtube kanaal

https://www.youtube.com/channel/UCGTWvdNEC0GFWWfFrlfaiJA